Heel de wereld bakt met machines van Kaak Group

6 April 2018

Heel de wereld eet brood en pizza’s die worden gebakken op Nederlandse baklijnen. De Kaak Group in het Achterhoekse Terborg is een belangrijke aanbieder in deze markt. Algemeen directeur Lodewijk van der Borg vertelt met welke innovaties zijn bedrijf bijdraagt aan verdere versterking van die positie.

De highspeed deegmixers en de Xtrueder van Benier vullen het productprogramma van de Kaak Group aan

“Al een jaar of vijf bie­den we de Benier Mechanical Dough Developers (MDD). Dat zijn highspeed deegmixers die tot nu toe vooral voor toastbrood werden gebruikt. De voordelen komen nu voor steeds meer broodtypen beschikbaar, zoals kleinbrood, cake en piz­za’s. Doordat je zowel onder druk als onder vacuüm kunt mixen, kun je met deze MDD’s veel meer parameters van het deeg beïn­vloeden en meer subtiliteit in het deeg aan­brengen. Ook kun je meer vocht in het deeg opnemen. Dat is meestal prettiger voor het bakken.”

“Voor pizza- en baguettelijnen biedt Kaak sinds enige tijd extruders aan die deeg op gewicht afsnijden. “Het maakt ons vermoe­delijk de enige partij die alle deegproductiemethodieken voor pizza’s kan aanbieden: zowel deegbolletjes, geëxtrudeerd deeg als plakken die worden gestanst uit vlakdeeg. Het betekent dat we producenten op basis van deegkwaliteit kunnen adviseren; we hoeven geen specifieke methodiek te promoten, omdat we alle methodieken aanbie­den.”

Neem contact met ons op voor meer informatie over de MDD Mixer of de Xtrueder van Benier.

 

Lees hier het complete artikel uit Bakkers in bedrijf.